Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry Rautiosaaren Kyläyhdistys ry

Sukulanrakan Hiidenkirnujen kehittäminen

Rautiosaaren Kyläyhdistys ry on teettänyt vuonna 2022 Sukulanrakan Hiidenkirnujen kehittämissuunitelman. Suunnitelmassa kartoitettiin mm. alueen rakenteiden, opasteiden ja esteettömyyden nykytila sekä alueen kehitysmahdollisuuksia. Suunnitelmassa on myös esitetty ehdotuksia toimenpiteiksi eri osa-alueiden parantamiseksi. 

Kehittämissuunnitelma julkaistaan kokonaisuudessaa tällä sivustolla ja se on ladattavissa tutustuttavaksi tästä linkistä. Kyläyhdistys päättää toteutuksen jatkosta alueen asukkaita ja yhteistyötahoja kuultuaan myöhemmin yleisessä kokouksessa. Kehittämistoimet on alustavasti suunniteltu hankkeistettavaksi ja hankkeeseen haetaan yhteistyökumppaneita.

 


Hiidenkirnujen kodan varauskalenteri

Lisätietoja hiidenkirnuista ja kodan varaamisesta osoitteessa hiidenkirnut.com


< Syyskuu 2021 >
MaTiKeToPeLaSu
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

22 Syyskuuta 2021: Vapaa

Rovaniemen kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä olevan Sukulanrakan kallion rinteellä on tavattu 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä ja kuuluvat Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. Niistä suurin sijaitsee kallion juurella. Se on osittain rikkonainen, läpimitaltaan 8m ja syvyydeltään 15m. Kaksi muuta ovat kallion päällä ja niiden syvyydet ovat 9m ja 10m.

Alue on vaikuttava ja näkemisen arvoinen. Hiidenkirnujen lisäksi alueella sijaitsee Hiidenpolku, jonka varrella voi tutustua jylhään Sukulanrakan luontoon sekä kauniisiin maisemiin. Alueella sijaisee myös varauskäytössä oleva Hiidenkota, jonka varaustilanteen näet yllä olevasta kalenterista.

Lisätietoja hiidenkirnuista ja kodan varaamisesta osoitteessa hiidenkirnut.com


Päivitetty viimeksi: 8.8.2023   Sivuston ylläpito OuRait Oy